EmerparkAuto voegt samen met Auto Palace

EmerparkAuto voegt samen met Auto Palace

De van oorsprong Zwolse dealergroepen Auto Palace en EmerparkAuto bundelen hun krachten. Onder de bestaande naam Auto Palace Groep gaan de Citroën- en DS dealerschappen van EmerparkAuto deel uitmaken van het merkenpalet van Auto Palace, dat daarnaast bestaat uit Peugeot, Hyundai, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep en Mitsubishi. Met deze samenvoeging ontstaat een krachtige basis om de positie van de groep in de markt verder te ontwikkelen.

De doelstelling van aandeelhouders Lex Reijnen en Thimas van Zantwijk is om lange termijn continuïteit en verdere groei te genereren door de groep als geheel van de mix aan specialismen te laten profiteren. Hiermee staat er een commercieel slagvaardige organisatie die, door middel van het efficiënt inzetten van noodzakelijke innovaties en uitbreiding van de mobiliteitsservices, de kansen die de veranderingen in de automotive sector bieden zal gaan verzilveren. Vanuit de 14 bestaande vestigingen, zal de mobiliteit van de 8 merken door 225 medewerkers aan de klanten gefaciliteerd worden, waarmee de omzet van Auto Palace Groep in 2017 naar verwachting 150 miljoen euro zal bedragen.

Auto Palace is in 1950 opgericht. In 1994 werd huidige eigenaar Lex Reijnen aandeelhouder, waarna het familiebedrijf door autonome groei en overnames een sterke ontwikkeling doormaakte. Naast de dealervestigingen heeft Auto Palace ook een eigen multi-merk occasioncenter en een divisie zakelijke markt. EmerparkAuto is in 1991 ontstaan door de overname van Bert Dyjers Automobielen in Zwolle door eigenaar Thimas van Zantwijk, waarna een gedegen groei is ingezet door uitbreiding in representatieve Citroën- en DS dealervestigingen. Naast deze vestigingen brengt EmerparkAuto tevens haar aandeel in het Zwolse C&S Schadeservice in. Naar verwachting zal de gehele transactie komende weken afgerond worden.

Thimas van Zantwijk

Thimas van Zantwijk

Lex Reijnen

Lex Reijnen