Over Citroën

Over Citroën

Créative Technologie
Creativiteit en Citroën zijn synoniem. Neem het bekende hydractieve veersysteem. Voor prima rijkwaliteiten en tegelijkertijd typerend voor het comfort waarmee Citroën zich onderscheidt. Of neem de zeer succesvolle C4 Picasso. Het interieur geeft u een enorme beleving van ruimte. Terwijl de optelsom van ergonomie, comfort en veiligheid op een creatieve wijze zijn gecombineerd in het stuurwiel met vaste kern. Uiteraard zal Citroën u nu, straks en later blijven verrassen met creatieve oplossingen!

Historie in vogelvlucht
• De oprichter en naamgever was André Citroën, een ingenieur met een Nederlandse achtergrond.
• Evenals Henry Ford voerde Citroën de lopende band in. De winst? Massaproductie tegen lage kosten, een revolutie in de Europese auto-industrie.
• Het product, de Type A auto, bleek betrouwbaar en onverwoestbaar.
• Decennialang leverde Citroën diverse modellen achterwielaangedreven personen- en bestelauto’s.
• Het bekende model Traction Avant was de eerste in serie geproduceerde voorwiel aangedreven auto ter wereld.

Succesvol met huidige range modellen
Citroën scoort wereldwijd goed met gezinsauto’s. Zowel de Xsara Picasso, C4 Picasso en de Berlingo zijn verkozen tot Gezinsauto van het Jaar. Andere huidige Citroën-modellen zijn de midi-MPV C4 Picasso met grote broer Grand C4 Picasso en klein broertje C3 Picasso. Ook is er een populaire serie die verwijst naar de modellen uit de beginjaren van Citroën: C1, C3 tot en met C6, plus de C8. Deze zijn er in verschillende carrosserie-uitvoeringen, zoals een sedan (‘Berline’) en touring.

Toekomst: altijd blijven innoveren
De bekende Citroën-technologieën zijn permanent aan ontwikkeling onderhevig. EmerparkAuto is de eerste om u daarvan op de hoogte te brengen, zowel op deze website als in onze showroom.